αναζήτηση

Κίνδυνος ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων στο Αιγαίο (Συνέντευξη)

Ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, σε συνέντευξή του στο Alpha radio και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, αναφερόμενος στο μέγα θέμα που έχει προκύψει με το αίτημα του Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για πώληση νέων όπλων στην Τουρκία και αναβάθμιση των F-16, επεσήμανε ότι είναι μια πρόβα τζενεράλε των αντοχών του Κογκρέσου, αφού μόλις αυτό το αίτημα γίνει δεκτό, το επόμενο βήμα θα είναι η πώληση νέων F-16 στην Τουρκία. 

Έτσι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων στο Αιγαίο και αυτό θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο συνολικά τον ελληνισμό.


Ακούστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη:

Γιάννης Μαντζουράνης · Θέλω να συμμετάσχω στη μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε την Ελλάδα

Σχετικά με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ο Γιάννης Μαντζουράνης επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση που υπέγραψε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει την επ΄ αόριστον παραχώρηση νέων βάσεων καθώς και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Και αυτό, γιατί αυτή η συμφωνία προβλέπει μετά την πάροδο πέντε ετών τη μονομερή ανανέωσή της από τις ΗΠΑ, δηλαδή μπορεί να ισχύει στο διηνεκές, εάν και εφόσον το θέλουν οι ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση αφήνει ερείπια, γιατί κατέστησε τη χώρα έρμαιο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, των κολλητών και των golden boys, υπογράμμισε ο Γιάννης Μαντζουράνης. Και συμπλήρωσε: Επειδή οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά στις αυξήσεις όπως ο πληθωρισμός που σκαρφάλωσε στο 10,2% ο μεγαλύτερος τα τελευταία 28 χρόνια, το φυσικό αέριο 128%, ο ηλεκτρισμός 88%, το πετρέλαιο θέρμανσης 55%, τα καύσιμα 29%, τα έλαια 22%, τα λαχανικά στο 13%, τα γαλακτοκομικά 11% και το ψωμί 10%.. Μιλάμε για την αποθέωση της κοινωνικής αδικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί σύντομα για μια ακόμα φορά να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά» και να σηματοδοτήσει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Και γι’ αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από την πρωτόγνωρη για την Αριστερά διαδικασία εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και χαράσσει σύγχρονες πολιτικές που θα δώσουν απάντηση εκεί που απέτυχε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην υγεία, την οικονομία, τα εθνικά θέματα, την κοινωνική πολιτική.

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητά του για μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Μαντζουράνης απάντησε ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, γιατί θέλει να συμμετάσχει «στη μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κερδίσουμε βήμα-βήμα την κοινωνική δικαιοσύνη και να κατοχυρώσουμε την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία που είναι οι πάγιοι στόχοι της δημοκρατικής παράταξης».

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο