αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης για αθώωση Βαξεβάνη: «Ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ Με ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αθωώθηκε πανηγυρικά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου. Μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία μακράς διάρκειας το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που... View Article

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Με ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αθωώθηκε πανηγυρικά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου.

Μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία μακράς διάρκειας το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του.

Η σημερινή αθωωτική Απόφαση δε συνιστά μόνον προσωπική νίκη του Κ. Βαξεβάνη αλλά συνάμα και νομικό ανάχωμα με ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας ενάντια στις εκβιαστικές και εκδικητικές διώξεις δημοσιογράφων από τους ισχυρούς της οικονομίας και της πολιτικής.

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο