αναζήτηση

Tα στοιχεία, που πιστοποιούν τις αποκαλύψεις του Documento για τις παρακολουθήσεις ακόμα και υπουργών από το Μαξίμου, είναι ανατριχιαστικά!

Καταπέλτης ήταν ο Γιάννης Μαντζουράνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη για τις νέες σαρωτικές αποκαλύψεις για τους υπό παρακολούθηση υπουργούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους από το κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δικηγόρος του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, επεσήμανε ότι τα στοιχεία, που πιστοποιούν τις αποκαλύψεις του Documento για τις παρακολουθήσεις ακόμα και υπουργών από το Μαξίμου, είναι ανατριχιαστικά.

Όπως ανέφερε πρόκειται για μηνύματα και βίντεο, που υπέκλεπταν μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator και όχι μόνον. Μάλιστα, κακοποιούσαν θεμελιώδη δικαιώματα ακόμα και των συζύγων και τα παιδιών των υπουργών, των επιχειρηματιών και των δημοσιογράφων, αφού κατέγραφαν σε βίντεο ακόμα και πολύ προσωπικές στιγμές. «Κακοποιούσαν τα δικαιώματα ακόμα και των γυναικόπαιδων» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε τα ονόματα και θα δώσει τα στοιχεία, που αποδεικνύουν τις παρακολουθήσεις υπουργών την κατάλληλη ώρα και κατά την κατάλληλη διαδικασία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα δοθούν μόνον όσα αφορούν σε πολιτικές πράξεις και παραλείψεις και όχι βέβαια σε προσωπικές, τρυφερές στιγμές των παρακολουθουμένων με τις συζύγους ή τις ερωμένες τους.

Από την εξέλιξη των ερευνών, ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκύπτει ότι η κυβέρνηση ανθίσταται λυσσαλέα στην πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών, γιατί τρέμει τις πολιτικές και ποινικές συνέπειες.

Για την Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε ότι δεν μπορεί να ακολουθεί την τακτική της συγκάλυψης όπως η κυβέρνηση και γι΄αυτό και απαιτείται να δώσει τέλος στον τεμαχισμό και κατακερματισμό της δικαστικής έρευνας, που αυτή τη στιγμή διεξάγεται μέσω πέντε διαφορετικών προκαταρκτικών εξετάσεων από πέντε διαφορετικούς εισαγγελείς. Αυτή η μεθόδευση καταδεικνύει ότι κάποιοι δεν βιάζονται να υπάρξει ταχεία εκκαθάριση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Επίσης το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στην Αγωγή, που θα καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης κατά του πρωθυπουργού για τη συκοφαντία, που εκτόξευσε κατά τη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι δήθεν το όνομα του εκδότη και δημοσιογράφου του Documento εμπεριέχεται σε αμερικανική δικαστική απόφαση για διακίνηση 10.000.000 δολαρίων ΗΠΑ από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει» καμιά τέτοια δικαστική απόφαση δήλωσε κατηγορηματικά ο Γιάννης Μαντζουράνης και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων να αποδείξει τα λεγόμενά του και τότε θα αποδειχθεί ποιος είναι ο συκοφάντης.

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο