αναζήτηση

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν Κύρτσος, Τουλουπάκη, Βαξεβάνης για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Η πρόσφατη Γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αντικειμενικά ενισχύει τον στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβραδύνει, την ήδη βραδυπορούσα έρευνα, έτσι ώστε να αποτραπεί η αποκάλυψη στοιχείων για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ μέχρι τις εκλογές, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης για την επίμαχη Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επιχειρεί να ακρωτηριάσει, να ευνουχίσει και εν τέλει να ακυρώσει τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ για μην ριχτεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο δικηγόρος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel και τους δημοσιογράφους Φοίβο Κλαυδιανό, Κώστα Πουλακίδα και Σπύρο Σουρμελίδη, υπογράμμισε ότι η περιβόητη Γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου αποτελεί νομικό απόβλητο και εξάμβλωμα άνευ ουσίας και σημασίας, που η θέση του βρίσκεται στον κάλαθο των αχρήστων νομικών κειμένων, τα οποία δεν δεσμεύουν κανέναν και δεν παράγουν καμία έννομη συνέπεια.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι Γιώργος Κύρτσος, Ελένη Τουλουπάκη και Κώστας Βαξεβάνης, των οποίων είναι πληρεξούσιος δικηγόρος.

Προκειμένου οι πολίτες να αντιληφθούν την ένταση και το μέγεθος της συνταγματικής εκτροπής, που επιχειρείται με την συμβολή και της περιλάλητης Γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Γιάννης Μαντζουράνης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να εμποδίσει κανένας την ΑΔΑΕ να κάνει τον έλεγχο. Εκτός εάν πάρει ένα καλάσνικοφ και πάει και καθαρίσει τα 4 μέλη της ΑΔΑΕ και τα κλιμάκια που κάνουν τον έλεγχο».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, επεσήμανε ότι η ΑΔΑΕ θα συνεχίσει τους ελέγχους και, όπως ορίζει ο νόμος, θα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκτρωματικός νόμος 5002/2022, που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξήγησε το μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν άγγιξε τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, γιατί δεν μπορούσε να τις αγγίξει, αφού κατοχυρώνονται στο άρθρο 19 του Συντάγματος.

Επιπλέον, ο Γιάννης Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι είναι ευτύχημα για την Ελληνική Δημοκρατία, που υπάρχει ένας πρώην ανώτατος δικαστής, όπως είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστος Ράμμος, ο οποίος πράττει το καθήκον του και δεν υποκύπτει σε πιέσεις, γιατί διαθέτει το αναγκαίο ηθικό υπόβαθρο και ψυχικό σθένος, που πρέπει να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ακέραιου και γενναίου δημόσιου λειτουργού.

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο