αναζήτηση

Όλοι οι δικαστές δεν είναι Τουλουπάκη (Συνέντευξη)

Συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη Υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νότιο Τομέα Αθηνών στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 με τους δημοσιογράφους Γ. Τραπεζιώτη και Γ. Μελιγγώνη.


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη

Γιάννης Μαντζουράνης · Γιάννης Μαντζουράνης: "Όλοι οι δικαστές δεν είναι Τουλουπάκη"

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία:
Ποιος άφησε κρεμασμένες
εκατοντάδες ζωές από το χέρι ενός σταθμάρχη, που διορίστηκε μάλιστα λίγες μέρες πριν;
Ποιος άφησε τρένα να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες χωρίς κανένα από τα σύγχρονα μέτρα που προστατεύουν τη ζωή των επιβατών;
Ποια συστήματα τηλεματικής και ασφάλειας των σιδηροδρόμων θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός την επομένη της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη;
Πού ήταν αυτά τα προεκλογικά συστήματα τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης;


Τώρα οι ντελάληδες του καθεστώτος Μητσοτάκη αποφαίνονται. Φταίμε όλοι. Δηλαδή οι άλλοι. Από τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Παπάγο, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου μέχρι τον Τσίπρα και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Φταίει το σύμπαν που συνωμότησε. Φταίει η κακιά στιγμή. Ένας μόνο δεν φταίει. Ο Μητσοτάκης. Και η πολιτική του, που σμπαράλιασε τον ΟΣΕ, το ΕΣΥ, κάθε δημόσια δομή ασφάλειας για όσους θεωρεί λαθρεπιβάτες της ζωής.


Η αθώωση της κ. Ελένης Τουλουπάκη αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στους «ανέγγιχτους», δηλαδή τους ισχυρούς της οικονομίας και πολιτικής, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν την γνωστή «θεωρία της σκευωρίας» σε βάρος τους, με σκοπό την υποταγή των έντιμων εισαγγελέων και δικαστών στις εντολές τους.


Μπροστά στην αλήθεια μιας έντιμης και γενναίας εισαγγελέως κατέρρευσε το κατασκευασμένο σε σκοτεινά υπόγεια κατηγορητήριο και παράλληλα με την αθώωση της δόθηκε μια ξεκάθαρη εντολή προς τους δικαστές και εισαγγελείς ότι δεν πρέπει να ορρωδούν προ ουδενός όσο ψηλά κι αν βρίσκεται όσο ισχυρά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κι αν εκπροσωπεί. Στο τέλος αν είναι έντιμοι, γενναίοι και σταθεροί, θα σταθούν όρθιοι και θα νικήσουν.


Και για να τελειώνουμε με το κλισέ, που επικρατεί, ότι “Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη” είναι μια φράση, η οποία αδικεί την πλειοψηφία των δικαστών και εισαγγελέων, γιατί δεν είναι όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς ίδιοι. Δεν είναι όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς Τουλουπάκη!

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο