αναζήτηση

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να μετατρέψει τη Δικαιοσύνη σε συνένοχη των ενόχων της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο Γιάννης Μαντζουράνης σχολίασε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών με το να καταστήσει συνένοχη τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, δικτικά πρότεινε «Να ψάξει ευθύνες από τον Χαρίλαο Τρικούπη και εντεύθεν, ο κ. Ντογιάκος έτσι ώστε να διαχυθεί παντού η ευθύνη και να μην βρεθούν ποτέ οι υπεύθυνοι».

Ο δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών, στο Kontra και στην δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, επεσήμανε ότι: «Δυστυχώς η Δικαιοσύνη επιχειρείται να γίνει συνένοχη των ενόχων της τραγωδίας των Τεμπών με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να την εμπλέξει στην επιχείρηση συγκάλυψης».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη, ατυχώς, δεν ανθίσταται στην ωμή παρέμβαση, που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστολή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, γιατί παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Το πρόβλημα βρίσκεται στο περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής. Ασφαλώς ένας πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να απευθύνει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως και κάθε πολίτης. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να του υποδεικνύει τι να ελέγξει, προς τα που πρέπει να στραφούν οι έρευνες καθώς και τι πρέπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία και μάλιστα να υποδεικνύει ότι το πόρισμα της επιτροπής, που διόρισε η κυβέρνηση του, πρέπει να αποτελέσει μέρος της σχετικής δικογραφίας. Όλες αυτές οι ενέργειες δημιουργούν πολλές υποψίες και πλήττουν το κύρος της δικαιοσύνης», ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην υπόθεση της πολύνεκρης εθνικής τραγωδίας ακολουθεί σχέδιο συγκάλυψης αυτού το εγκλήματος, όπως και με το έγκλημα των υποκλοπών».

Επίσης υπογράμμισε ότι η δικαστική διερεύνηση και για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έχει σπάσει σε πολλές επιμέρους έρευνες, όπως συμβαίνει και με την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών. «Είναι πολύ έντονη και γι’ αυτό περίεργη η ανάμιξη του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου στην διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών», ως μη όφειλε, υπογράμμισε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο