αναζήτηση

Το καθεστώς Μητσοτάκη προσβάλλει την Δημοκρατία μας

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε! Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, αλλά για μια σχεδιασμένη εφαρμοσμένη πολιτική καταπάτησης βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που άρχισε αμέσως μετά από την ανάληψη της εξουσίας από την Ν. Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019”, τονίζει ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών στη νέα εκπομπή “Εν Θερμώ” με τον Σταύρο Λυγερό. #SLpress

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ύποπτος και υπόλογος. Οι παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα και ανεψιού του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητική της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολεόντος, είναι αδιάψευστες ομολογίες ενοχής για τις υποκλοπές των επικοινωνιών πολιτικών, δημοσιογράφων, δημόσιων προσώπων και άλλων πολιτών από την ΕΥΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε! Οι ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων της ΑΔΑΕ δείχνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, πως επί ΝΔ έχει εκτοξευθεί ο αριθμός των πολιτών που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Σύμφωνα με την έκθεση της ΑΔΑΕ το 2021 εκδόθηκαν 15475 εισαγγελικές διατάξεις για παρακολουθήσεις. Το 2020, 13.751 και το 2019, 11.650.

Οι Έλληνες πολίτες είναι ευαίσθητοι στα θέματα Δημοκρατίας. Και αυτό το ζήτημα είναι θέμα Δημοκρατίας και θα έχει κρίσιμες συνέπειες για τις πολιτικές εξελίξεις, θετικές για τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, αρνητικές για την κυβέρνηση που δεν μπορεί να καταλάβει ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, είναι αδιαπραγμάτευτη λαϊκή κατάκτηση.

Θέλω να ελπίζω ότι την επόμενη μέρα των εκλογών – γιατί είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας – θα χυθεί άπλετο φως σε αυτή την ερεβώδη και δυσώδη υπόθεση. Γιατί τέτοιου είδους πλήγματα σε θεμελιώδη δικαιώματα, που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο