αναζήτηση

Ο Γιάννης Μαντζουράνης στο OPEN

Παρέμβαση στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στον τηλεοπτικό σταθμό Open έκανε ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης, καταθέτοντας τις απόψεις του τόσο για τα μεγάλα εθνικά και γεωπολιτικά θέματα που ανακύπτουν, όσο και για το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας» και το τεράστιο ζήτημα της προστασίας των δασών.

Αναφερόμενος στα εθνικά, ο Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε ότι σήμερα «στη νοτιοανατολική μεσόγειο διακυβεύονται μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα».

Όπως εξήγησε, το θέμα των σχέσεων Αιγύπτου – Τουρκίας και το ενδεχόμενο οριοθέτησης οικονομικών θαλασσίων ζωνών μεταξύ τους, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα με άμεση επίπτωση στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα από τη σημερινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αλ-Σισι, τονίζοντας όμως ότι η επαναπροσέγγιση Αιγύπτου – Τουρκίας θα πρέπει να κάνει την Ελλάδα να αυξήσει την προσοχή της.

Σε σχέση με το ζήτημα των νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο κ. Μαντζουράνης τόνισε ότι οι σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. «Αν πρόκειται στη νέα εξέλιξη να υπάρχουν ανταλλάγματα για την Ελλάδα, τότε δεν θα μπορεί κανείς να είναι επικριτικός», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας», τόνισε ότι είναι διαφορετικό το θέμα των τιμών και διαφορετικό αυτό της παράνομης κατάληψης παραλιών της χώρας. «Στα τουριστικά νησιά έχει ξεφύγει η κατάσταση. Επιχειρηματίες μισθώνουν 1 χλμ. και καταλαμβάνουν 10. Οι τιμές για να εισέλθεις είναι δυσθεώρητες και ο μέσος πολίτης αδυνατεί να ανταποκριθεί σε αυτό το αντάλλαγμα. Οι πολίτες ορθώς αντέδρασαν», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης, ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις παραλίες στα τουριστικά νησιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μαντζουράνης παρενέβη και για το θέμα των πυρκαγιών τονίζοντας τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες στο θέμα της δασοπροστασίας.

«Κανένας δεν κάνει έλεγχο για το αν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα. Το αν δόθηκαν χρήματα στους δήμους για την πυροπροστασία και δεν αξιοποιήθηκαν είναι ευθύνη της κυβέρνησης που δεν τους ήλεγξε. Στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάκαμψης, προβλέπονται 187 εκατ. για την προστασία των δασών. Μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί μόλις 900 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δείχνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού της λεγόμενης αριστείας της ΝΔ».

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο