αναζήτηση

Ο Γιάννης Μαντζουράνης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Ο χαρακτηρισμός της καταδίκης Παππά από το ειδικό δικαστήριο ως απόφασης που ελήφθη με πλειοψηφία «Τσαουσέσκου» ήταν συνειδητή επιλογή, αφού εν γνώσει μου χρησιμοποίησα αυτό το πολύ σκληρό σχήμα λόγου για να περιγράψω τη δυστοπία που έχει επιβάλει το καθεστώς Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη», επεσήμανε ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, σε συνέντευξή του στο Kontra News και σε σχετική ερώτηση της Αναστασίας Γιάμαλη. Αυτή η δήλωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μου επιτέθηκε προσωπικά κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Παράλληλα, ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι: «Έχω δικαίωμα ως πολίτης, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι πολίτες να ασκούμε κριτική όχι μόνο σκληρή αλλά ακόμα και άδικη στις δικαστικές αποφάσεις, όπως έχει αποφανθεί και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μπορούμε να ασκούμε σκληρή κριτική ακόμα και άδικη και στις τρεις εξουσίες. Και ιδίως στη δικαστική εξουσία, που βρίσκεται μέσα στον σκληρό πυρήνα του κράτους».

Επίσης ο Γιάννης Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι: «Η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις δεν εξαρτάται από τον αριθμό των δικαστών που πήραν την απόφαση. Ακούω το επιχείρημα για 13-0 στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Τι πάει να πει αυτό. Και 23-0 και 113-0 να ήταν, είναι δικαίωμά μου να ασκώ σκληρή κριτική και δεν μπορεί να μου το στερήσει κανένας. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά είναι περισσότερο πολιτική παρά δικαστική, μοιάζει πάρα πολύ με πολιτικό μανιφέστο».

Ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, τόνισε ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη είναι αφόρητη, αφού όσα γίνονται επί των ημερών του καθεστώτος Μητσοτάκη δεν έχουν ξαναγίνει. «Και αυτό οι πολίτες και εν όψει εκλογών θα πρέπει να το ξέρουν και να το λάβουν σοβαρά υπόψιν».

Επιπρόσθετα ο Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών με μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο, που ορίζει το Σύνταγμα.

Τέλος ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έφερε ως παράδειγμα προς αποφυγήν την αναχρονιστική και συνάμα ανατριχιαστική δήλωση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ότι «οι δικαστές δεν πατούν στο έδαφος αλλά στα έδρανα, δηλαδή βρίσκονται μεταξύ θεού και ανθρώπων» και ανέφερε ότι «αυτή η αυταρχική, θεοκρατική και αντιδημοκρατική αντίληψη δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο αλλά έχει και άλλους – ευτυχώς λίγους- οπαδούς στο δικαστικό σώμα και πρέπει να ξεριζωθεί άμεσα και διαπαντός μάλιστα με πρωτοβουλία της μεγάλης πλειοψηφίας των έντιμων και γενναίων δικαστών και εισαγγελέων».

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο