αναζήτηση

Η εισαγγελέας κονιορτοποίησε τις κατηγορίες σε βάρος του Νίκου Παππά

Την ειδικώς αιτιολογημένη απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, σχολίασε ο συνήγορός του, Γιάννης Μαντζουράνης, σε συνέντευξή του στο Kontra και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η πρόταση της εισαγγελέως, κ. Όλγας Σμυρλή, εκτός από απολύτως απαλλακτική σε όλα τα σημεία της, ήταν και πλήρως εμπεριστατωμένη.

«Ήταν μια πρόταση με ειδική αιτιολόγηση. Δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω, δεν άφησε τίποτα ανεξέλεγκτο. Κονιορτοποίησε πλήρως όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Νίκου Παππά. Και αυτό δεν είναι σύνηθες στη δικαστηριακή πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, για τη διακοπή της αγόρευσης της Εισαγγελέως από την Πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου ανέφερε ότι, αν και δεν απαγορεύεται από τον νόμο να παρεμβαίνει η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, εάν θεωρήσει ότι οι παράγοντες της δίκης είναι εκτός θέματος, στη προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ήταν μια ασυνήθιστη και άστοχη ενέργεια αυτή η διακοπή. «Στη προκειμένη περίπτωση υπήρξε διαφωνία στο ζήτημα της αποδεικτικής αξιοποίησης των διαβόητων sms. Δηλαδή εάν και ποια αξία έχουν τα μηνύματα, που προσκομίστηκαν σε φωτοτυπίες, ως αποδεικτικά στοιχεία. Η γνώμη που εξέφρασε η εισαγγελέας είναι ότι δεν έχουν καμμία αποδεικτική αξία και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», επεσήμανε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Υπογραμμίζεται ότι το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την εισαγγελική πρόταση με δήλωσή του υπογράμμισε ότι: «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου θα αξιολογήσουν με τη δέουσα προσοχή την απολύτως εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση με αυστηρώς νομικά κριτήρια».

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο