αναζήτηση

Η άμυνα της κυβέρνησης κατέρρευσε – Aποδεικτικά στοιχεία των υποκλοπών δημοσιεύτηκαν – Αναμένουμε τις ενέργειες του κ. Ντογιάκου (Βίντεο)

Η άμυνα της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών ότι πρόκειται για λίστες προσώπων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατέρρευσε, επεσήμανε ο Γιάννης Μαντζουράνης κατά τη συνέντευξη, που παραχώρησε στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV με τον Γιώργο Βαθιώτη και τη δημοσιογράφο Μαύρα Σαραντοπούλου

Ο επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία, ορισμένα εκ των οποίων παρουσιάστηκαν στο φύλλο της εφημερίδας Documento την Κυριακή (11/12) και πρόκειται για έγγραφα, καταγεγραμμένους διαλόγους και αριθμούς στόχων, που παρακολουθούνταν, δηλαδή υπουργών, μέσω επίσημης επισύνδεσης από την ΕΥΠ.

«Υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις παράνομων υποκλοπών με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ. Περιμένουμε την αντίδραση της εισαγγελίας και δεν φοβόμαστε. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι», υπογράμμισε ο Γιάννης Μαντζουράνης, που είναι και ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε ότι αναμένει και διερωτάται ποια θα είναι η αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ αποκαλύπτει και στιχομυθία, που είχαν κατά την κατάθεση γραπτού υπομνήματος από τον Κώστα Βαξεβάνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τις πρώτες αποκαλύψεις με τις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων.

«Περιμένω τι θα πράξει ο κ. Ντογιάκος. Μας ρώτησε πού είναι οι αποδείξεις; Του απάντησα ότι εάν δημοσιευτούν τα στοιχεία, θα συλλάβει τον Βαξεβάνη και θα τον οδηγήσει στο αυτόφωρο. Και τότε μου απάντησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, “θα το κάνω με μεγάλη χαρά”. Περιμένω να δω, εάν θα πράξει ό,τι είπε ως “χαριτολόγημα”. Θα συλλάβει τον Βαξεβάνη ή θα συλλάβει τους δράστες των εγκληματικών υποκλοπών και θα προστατεύσει το Σύνταγμα και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών;», υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στην αξιοθρήνητη εμφάνιση και δραπέτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για το νομοσχέδιο συγκάλυψης των υποκλοπών, ο Γιάννης Μαντζουράνης επεσήμανε ότι «το τι έχει πράξει το γνωρίζει πάντοτε ο δράστης ενός εγκλήματος, ο ένοχος. Γνωρίζει όλη την αλήθεια. Όταν, όμως, ο ένοχος γνωρίζει ότι γνωρίζουν και οι άλλοι, τότε την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να απαντήσει με ένα ξερό ναι ή όχι στα ερωτήματα, που του τέθηκαν, αλλά επέλεξε να τραπεί σε φυγή».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο συγκάλυψης, που έγινε νόμος του κράτους μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, ο επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι πρόκειται για εγκληματικό λάθος και βάναυση προσβολή του

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο