αναζήτηση

Γιάννης Μαντζουράνης: «Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις, να μην τις παίρνει ο άνεμος»

Η ψήφος των πολιτών θα κρίνει ποιος θα είναι πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών επεσήμανε ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι του OPEN και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κληθούν την επομένη των εκλογών να απαντήσουν εάν θα δώσουν ευκαιρία στην Αλλαγή ή θα δώσουν ευκαιρία να συνεχισθεί για άλλα τέσσερα χρόνια το καθεστώς Μητσοτάκη. Αυτή την επιλογή θα την κάνουν θέλουν δεν θέλουν γιατί θα την επιβάλουν οι πολίτες».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, υπογράμμισε ότι «θα καλέσουμε με βάση τις προγραμματικές θέσεις μας τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε 4-5 μεγάλα θέματα για να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της ΝΔ».Σε ερώτηση, που δέχθηκε για τη λεγόμενη «κυβέρνηση των ηττημένων», ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι η θέση του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματος είναι ότι προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να γίνει μόνο με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Δραγασάκη, που έθεσαν το θέμα, ο Γιάννης Μαντζουράνης επεσήμανε ότι «τα δυο αυτά επιφανή στελέχη του κόμματος εκφράζουν προσωπικές απόψεις. Και αυτό δεν απαγορεύεται στο κόμμα μας».

Σε ερώτηση για το σκληρό σχόλιο του σε σχέση με την Απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, που προκάλεσε Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ και δήλωση του Κ. Μητσοτάκη στην εκπομπή των Καμπουράκη και Στάθη την 2-5-2023, ο Γιάννης Μαντζουράνης απάντησε ότι η κριτική όλων των πράξεων των οργάνων κάθε εξουσίας, άρα και της δικαστικής, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων και συστατικό στοιχείο του δημοκρατικού Κράτους Δικαίου.

Η χρήση σκληρών εκφράσεων υπήρξε συνειδητή και σκόπιμη επιλογή μου, που με αφορμή τη δικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά καυτηρίαζε το καθεστώς Μητσοτάκη, που μετέρχεται κάθε μέσο για να μετατρέψει την Ελληνική Δικαιοσύνη σε θεραπαινίδα της Κυβέρνησης και των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Άλλωστε όπως λέει και ο αλησμόνητος Μανώλης Αναγνωστάκης «Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις, να μην τις παίρνει ο άνεμος».

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο