αναζήτηση

Γιάννης Μαντζουράνης: Ποιοι φοβούνται τη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με ευθύνη κυρίως βουλευτών της ΝΔ αναβλήθηκε και πάλι η δίκη του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λευτέρη Κρέτσου, και των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσά τους και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεν εμφανίστηκαν – με εξαίρεση τον Μάκη Βορίδη- στο δικαστήριο με συνέπεια να αναβληθεί η δίκη για τις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ που το 2016 είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, βάσει της οποίας σήμερα κατηγορείται ο κ. Κρέτσος και ακόμη έξι υπηρεσιακοί παράγοντες και εμπειρογνώμονες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λευτέρη Κρέτσου, Γιάννης Μαντζουράνης, επεσήμανε ότι αυτή η μεθόδευση αποσκοπεί στο να καταστεί ο Λευτέρης Κρέτσος πολιτικά όμηρος για λόγους κομματικής αντεκδίκησης, αφού πρόκειται για έναν εκ των πολιτικών ανδρών που αγωνίστηκε να βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο της πατρίδας μας.

Ο Λευτέρης Κρέτσος μετά την εκ νέου αναβολή εκδίκασης της υπόθεσής του εξαιτίας της απουσίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μάρτυρες κατηγορίας, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν άρτια οργανωμένος και προς το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης υπογράμμισε ότι ο ίδιος ως αρμόδιος τότε Γενικός Γραμματέας έθεσε τέρμα στην συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα τον οποίο απέβαλε από τις σχετικές διαδικασίες, όπως προέβλεπε η προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο