αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: «Θέλουν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα μου για τις υποκλοπές»

Στην καταγγελία ότι θέλουν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του προχώρησε, μιλώντας Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Γιάννης Μαντζουράνης · «Θέλουν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα μου για τις υποκλοπές»

Σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι οι δράστες είχαν το χρόνο να μεταφέρουν τα αρχικά στοιχεία και έκανε λόγο για τριών ειδών στοιχεία που υπάρχουν: πρώτον, αυτά που έχει ο Κώστας Βαξεβάνης, τα οποία όπως είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης, «δεν εξαφανίζονται, δεν καταστρέφονται, και θα εμφανιστούν όταν έρθει η ώρα, στον κατάλληλο δικαστικό λειτουργο, στο κατάλληλο δικονομικό στάδιο». Δεύτερον ο κ. Μαντζουράνης έκανε λόγο και για άλλα στοιχεία που δεν μπορούν να καταστραφούν, δηλαδή αυτά που έχουν τα θύματα: «έχουν στο κινητό τους το μήνυμα του παράνομου λογισμικού για να εισβάλει στο τηλέφωνο τους», εξήγησε. Σε ό,τι αφορά στην τρίτη κατηγορία στοιχείων, ο κ. Μαντζουράνης τόνισε με νόημα πως όταν υπάρχει απειλή καταστροφής στοιχείων, δικαιούται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διατάξει ποινική δίωξη για να την αποτρέψει. Είπε, εξάλλου, ότι κάποια στοιχεία που έχουν οι δράστες μπορούν να καταστραφούν, ωστόσο πρόσθεσε ότι κάποια άλλα στοιχεία δεν καταστρέφονται, όπως τα στοιχεία από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης αποκάλυψε ότι υπάρχουν εφτά απόρρητες συμβάσεις με την ΕΥΠ, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν μπορεί να μείνουν απόρρητες στον ανακριτή που θα αναλάβει τελικά την υπόθεση. Οι πηγές του Βαξεβάνη είναι τρεις από τους φυσικούς αυτουργούς και τα στοιχεία προέρχονται από αυτούς, κατέληξε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο