αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: Ραδιουργίες Μαξίμου για να μην καταθέσουν Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν

Ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη αποκάλυψε μιλώντας Στο Κόκκινο ότι μεθοδεύεται ο χαρακτηρισμός τους ως υπόπτων για να μην μπορούν να καταθέσουν

Άκρως αποκαλυπτικές πληροφορίες για τις μεθοδεύσεις του Μαξίμου προκειμένου να μην καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα πρόσωπα- «κλειδιά» στο μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, δηλαδή οι Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν, μετέφερε μέσω του 105,5 Στο Κόκκινο ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

Γιάννης Μαντζουράνης · Ραδιουργίες Μαξίμου για να μην καταθέσουν Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη ανέφερε ότι το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μην καταθέσουν ο ανιψιός του πρωθυπουργού και οι επιχειρηματίες που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa, ραδιουργεί προκειμένου να επιτύχει να χαρακτηριστούν ως «ύποπτοι» έτσι ώστε να μην καταθέσουν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει τις εξουσίες της Εξεταστικής Επιτροπής και η εξεταστική έχει την δυνατότητα να καλεί μάρτυρες και όταν δεν πάνε να τους προσάγει βιαίως. Ωστόσο, αν τους καλέσει ένας εισαγγελέας για ανωμοτί κατάθεση πριν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα μπορούσαν να επικαλεστούν το άρθρο 104 που επιτρέπει να μην καταθέτεις όταν είσαι ύποπτος περιστατικά που μπορεί να επιβαρύνουν την ποινική σου θέση, αλλά και το άρθρο 223» εξήγησε.

«Η Δεξιά έχει κουλτούρα εξουσίας και κουλτούρα παραεξουσίας. Με αυτή την ωραία μεθόδευση θα στείλουν τον δικηγόρο τους και θα πουν ότι δεν μπορούν να καταθέσουν, γιατί οτιδήποτε πούν θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος τους» πρόσθεσε. Σημείωσε όμως πως «αντιλαμβάνονται ότι θα ξεσηκωθεί το σύμπαν και θα τους καταγγείλουμε. Διότι πάμε στα μέσα Νοέμβρη και δεν τους καλούν ούτε ως μάρτυρες ούτε ως υπόπτους. Θα τολμήσουν να το κάνουν παραμονές της Επιτροπής Θεσμών;»

«Έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχουν αυτές οι σκέψεις και πιέζουν κάποιοι για να γίνουν αυτές οι μεθοδεύσεις. Ας ελπίσουμε κάποιοι δικαστές να το αποτρέψουν».

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο