αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: Πάντα τα κάστανα από τη φωτιά τα βγάζει η πατριωτική Αριστερά (Συνέντευξη)

Πάντα τα κάστανα από τη φωτιά τα βγάζει η πατριωτική Αριστερά – Η αποχή δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την επιτακτική ανάγκη οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις εκλογές της 21ης Μαΐου επεσήμανε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Όπως υπογράμμισε το μέλος της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ραδιοσταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη, «Η αποχή από τις εκλογές είναι δώρο στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, δηλαδή στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ


Γιάννης Μαντζουράνης · Συνέντευξη Γ. Μαντζουράνη: Πάντα τα κάστανα από τη φωτιά τα βγάζει η πατριωτική Αριστερά

Για τα διλήμματα των εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να βάλουν στη ζυγαριά ποιος από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «ο εντιμότερος, ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και παράλληλα να συγκρίνουν τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ».

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει μια απόφαση «εάν είμαστε πρώτοι θα πράξουμε το παν για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η πατρίδα μας. Παραμένω σε αυτή τη θέση. Για την προοδευτική διακυβέρνηση απαιτείται να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι «εάν ισχύει πραγματικά αυτό, που έχει δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό», τότε η μόνη επιλογή είναι να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι με την ΝΔ του αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης στο ερώτημα για την τακτική της ΝΔ που επιχειρεί συγκρίσεις ανάμεσα στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατά την περίοδο 2015-2019 και τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την περίοδο 2019-2023, χαρακτήρισε αυτές τις συγκρίσεις «άνευ αντικειμένου και ουσίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβερνούσε με το μεγάλο σπαθί της Τρόικα να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με κύριο μέλημα να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα για να ανοίξει η πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Και αυτό το πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και γι΄ αυτό έβγαλε την πατρίδα από τα μνημόνια».

«Πάντα τα κάστανα από τη φωτιά τα βγάζει η πατριωτική Αριστερά και αυτό θα πράξει και πάλι η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επομένη των εκλογών»,

επεσήμανε ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Όπως σημείωσε, η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζει ότι θα παραλάβει τη «βόμβα» του ιδιωτικού χρέους που εκτόξευσε στα ύψη η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα 3 εκατομμυρίων πολιτών, που ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα οξύτατα προβλήματα κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ των funds και των τραπεζών. Σε αυτή την πρόταση στην οποία δεν τόλμησαν να αντιπαρατεθούν τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα», σημείωσε.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική και επεσήμανε ότι η Ελλάδα δανείστηκε 45 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να τα μοιράσει χωρίς κοινωνικά κριτήρια με προτίμηση στους λίγους και εκλεκτούς της. Για τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί ανάπτυξης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, υπογράμμισε ότι έγιναν επενδύσεις μόνο σε ακίνητα και τουρισμό μέσω της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. «Δεν έγιναν παραγωγικές επενδύσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά στην ουσία ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας σε ξένα συμφέροντα, μάλιστα τον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχαμε 14% λιγότερες παραγωγικές επενδύσεις».

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο