αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: Οι τρεις ομολογίες Μητσοτάκη που οδηγούν σε προανακριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Εδώ και εννέα μήνες δεν έχει ασκηθεί ούτε μια ποινική δίωξη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και αναρωτιέμαι εάν η Δικαιοσύνη κλώθει ή γνέθει», επεσήμανε ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι τρεις ομολογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργούν νέα δεδομένα και οδηγούν σε προανακριτική επιτροπή. «Στο σκάνδαλο των υποκλοπών έχουμε τρία νέα γεγονότα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε στο ντιμπέιτ ότι πρόκειται για σκάνδαλο. Όπως, επίσης ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και ακόμα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι εθνικός κίνδυνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει γιατί μετά από οκτώ μήνες η εισαγγελέας κ. Βλάχου, που υπέγραψε τις παράνομες παρακολουθήσεις, είναι ακόμα στη θέση της και γιατί ο ίδιος έκρυψε όλους τους υπευθύνους, όπως τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, πίσω από το απόρρητο».

Γιάννης Μαντζουράνης · Οι τρεις ομολογίες Μητσοτάκη που οδηγούν σε προανακριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπογράμμισε ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται και με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα. Ο κ. Βαρουφάκης έχει αποκλειστεί από τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι με το ευρώ και δεν μπαίνουν σε συζήτηση Δήμητρες και Περσεφόνες. Η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έχει μοναδικό στόχο την κάθαρση στο μεγαλύτερο σκάνδαλο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό των υποκλοπών, αλλά και την εφαρμογή των κοινών σημείων του προγράμματός μας. Εγώ, έχω εντοπίσει 15 σημεία όπου τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ, ταυτίζονται».

Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ανέφερε ότι «θα απελευθερώσουμε τους δικαστές από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη και θα κλείσουμε όλα τα παραρτήματα της Νέας Δημοκρατίας που λειτουργούν στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει ένα κλισέ ότι “έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”. Αυτό είναι ισοπεδωτικό. Υπάρχουν έντιμοι, γενναίοι δικαστές και αυτή είναι η πλειοψηφία και πρέπει να τους σεβόμαστε. Υπάρχουν, όμως, και ανέντιμοι, φοβισμένοι και κακοί δικαστές. Αυτούς δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε».

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο