αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: Οι ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και τα μνημόνια 

Την πεποίθησή του ότι μετεκλογικά τα πράγματα θα έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα προοδευτικά κόμματα θα μπορούν να συνδιαλλαγούν με άλλους όρους και προϋποθέσεις, εξέφρασε ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm και στους δημοσιογράφους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Έλλη Τριανταφύλλου.

Ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι «σταθερότητα στην πατρίδα μπορεί να προσφέρει μια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα έχει ευρεία αποδοχή και όχι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις όπως είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη με δεύτερες, τρίτες, τέταρτες εκλογές, όσο ισχυρές κι αν είναι. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα το 2010 στη χρεωκοπία και τα μνημόνια».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, αναφέρθηκε στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπογράμμισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα και με βάση αυτό θα καλέσει τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου να διαπραγματευτούν. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δεν γίνεται. Δεν σας το λέω γιατί είμαι πασοκογενής αλλά γιατί η λογική, η αριθμητική και η πολιτική αναγκαιότητα το επιβάλλουν. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Υπάρχουν θέματα που τα προγράμματα των δύο κομμάτων είτε ταυτίζονται είτε είναι κοντά για να τα συζητήσουν και να βρεθεί κοινός τόπος».

Σε ερώτηση για το ΜέΡα25, ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «Γίνεται πολύς λόγος για το πρόγραμμα “Δήμητρα” και τις άλλες εμμονές του του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει ξεκαθαρίσει. Συζήτηση περί Δήμητρας, Ήρας και Περσεφόνης δεν μπορεί να γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έχει αποδείξει ότι δεν απλώς υπέρ της θέσης να μείνουμε Ευρώπη αλλά επιδιώκει να γίνουμε Ευρώπη».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, σε ερώτηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε ότι «Η πιο τρανή απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της είναι η ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το 85% των πολιτών κάνει χρήση των διάφορων pass, γεγονός που είναι κατάντια για τη μεσαία τάξη για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ τόσο κόπτονταν στις εκλογές του 2019».

Παράλληλα, παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν την πλήρως αποτυχημένη οικονομική πολιτική της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Τον κόσμο τον αφορά η εκτόξευση της ακρίβειας. Στην πατρίδα μας υπάρχει η μεγαλύτερη διαφορά των τιμών των προϊόντων από τον παραγωγό στα σούπερ μάρκετ, αφού είναι 300%. Την ίδια ώρα που έχουμε το τρίτο χαμηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ στην ΕΕ, οι παραγωγοί ενέργειας έβγαλαν κέρδος 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα διυλιστήρια 2,5. Και μέχρι σήμερα δεν καταβάλλουν φόρο. Θα φορολογηθούν στο μέλλον με 33% που είναι ο χαμηλότερος συντελεστής φορολόγησης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τα μερίσματα στους μετόχους θα φορολογηθούν με 5%. Μόνο 15 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ η καθεμιά, τη στιγμή που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 7,5%. Και όλα αυτά γίνονται το 2022. Επί κυβέρνησης ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκης αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 44 δισεκατομμύρια και το ιδιωτικό κατά 40», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα 50 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, επεσήμανε ότι είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο. «Προβλέπει την ανάταξη και οικονομίας και επίσης την κρατικοποίηση της ΔΕΗ και μιας μεγάλης συστημικής τράπεζας που θα μπορεί να παρεμβαίνει δραστικά στην αγορά προς όφελος των πολιτών και όχι των αρεστών της ντόπιας ολιγαρχίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ κινδυνολογούν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη στιγμή που έχουν χαρίσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς διαγωνισμούς, με απευθείας αναθέσεις, με αδιαφάνεια στους αρεστούς της κυβέρνησης».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κοστολογηθεί στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος, σημείωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης αναφέροντας ότι έχει τόσο πολύ ενοχλήσει τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «Ο κ. Σταικούρας το ανέβασε στα 23 δισεκατομμύρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 45 και ο Άκης Σκέρτσος στα 83. Μέχρι τις εκλογές θα βρεθεί κάποιος να το φτάσει στα 150 δισεκατομμύρια» ανέφερε σκωπτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα των Αθηνών.

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο