αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: Κυβέρνηση (αν)ασφάλειας

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών με κάθε μέσο. Καθυστερεί να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη βουλή καθώς και την Ολομέλεια της Βουλής, για να κερδίσει χρόνο και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με κόλπα, όπως προαναγγελίες παροχών στην ΔΕΘ, fuel pass και power pass, ερντογάν κτλ.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το απολογητικό “τζιτζικοδιάγγελμα” του προσπάθησε να συσκοτίσει τις παράνομες παρακολουθήσεις δυο δημοσιογράφων και του αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος με φυγή προς τα εμπρός, δηλαδή υποσχέσεις για περισσότερες εγγυήσεις για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή καμία λέξη για το ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την εθνική ασφάλεια. Και χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επέβαλε την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη. Ποιος θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη κατάσκοπο και για ποιον λόγο κινδύνεψε η εθνική ασφάλεια μας από αυτόν;», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μαντζουράνης σε συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105,5» με τον Νίκο Σβέρκο για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών.

Γιάννης Μαντζουράνης · Γιάννης Μαντζουράνης: Κυβέρνηση «εθνικής α(ν)ασφάλειας»

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης

– Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργεί αυτοπροσώπως προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει ποιοι διέρρευσαν πληροφορίες για τις επίμαχες παράνομες παρακολουθήσεις, που -ως παραβίαση της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων- είναι κακούργημα και -ως παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών- είναι πλημμέλημα. Με άλλες λέξεις, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναζητεί να βρει όσους πληροφόρησαν την κοινή γνώμη για την διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων σε βάρος συγκεκριμένων πολιτών αντί να ψάχνει να εντοπίσει και να διώξει ποινικά τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, δηλαδή τα πρόσωπα, που διέπραξαν τα ως άνω εγκλήματα. Εν ολίγοις, ψάχνει να βρει ποιοι αποκάλυψαν και όχι ποιοι διέπραξαν τα εγκλήματα!

– Και, ω του θαύματος! Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρίσκει σωσίβιο σε ένα Tweet του Τάσου Τέλογλου για δήθεν παρακολούθηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2018 έτσι ώστε η ούτως ή άλλως -μονομερής εισαγγελική έρευνα- να ανοίξει διάπλατα το δρόμο του συμψηφισμού των υποκλοπών, της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ωστόσο, όλη αυτή η προσπάθεια σκόνταψε και ανετράπη με τις σημερινές δημόσιες δηλώσεις του Τάσου Τέλογλου, ο οποίος μετά την σημερινή ένορκη κατάθεση του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε δήλωσε ή έστω υπαινίχθηκε παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018. Αλλά απλά και μόνο αναφέρθηκε στην διαχρονική έλλειψη ασφάλειας των επικοινωνιών και στην ευχέρεια παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα επεσήμανε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν πρόκειται αν διαλευκανθεί, εάν δεν καταργηθεί η ψηφισθείσα την 31/3/2021 ύποπτη τροπολογία, που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να δίνει πληροφορίες στους θιγόμενους πολίτες μετά την παύση της παρακολούθησης, ανεξάρτητα εάν διατάχθηκε είτε με εισαγγελική εντολή για λόγους εθνικής ασφάλειας είτε με δικαστικό βούλευμα για την διερεύνηση βαριάς εγκληματικότητας.

– Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ένα διαρκές διακύβευμα αγώνων των δημοκρατικών πολιτών και των δημοκρατικών κομμάτων, δηλαδή πάντοτε είναι ένα διαρκές ζητούμενο και όχι ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο.

– Αυτή η δυσώδης και ερεβώδης υπόθεση των υποκλοπών πλήττει το σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή την ιδιωτικότητα ως προϋπόθεση της ανθρωπινής αξιοπρέπειας, που θωρακίζεται με το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Σήμερα η Ελλάδα με τα κατορθώματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη διασύρεται διεθνώς από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα και μέσα, Reuters, Al Jazeera, Associated Press, Politico, France 24, Le Monde, Liberation, Gardian & φυσικά την εμβληματική Washington Post, που γράφει για το ελληνικό Watergate, καθώς και από την ναυαρχίδα του φιλελεύθερου αμερικανικού κατεστημένου New York Times, που στέλνουν δημοσιογράφους στην Ελλάδα για να ερευνήσουν το θέμα των υποκλοπών.

– Στις 8 Αυγούστου του 1974 παραιτήθηκε ο Νίξον εξαιτίας του Watergate, δηλαδή της παράνομης παρακολούθησης των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος με κοριούς. Στις 8 Αυγούστου του 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα θλιβερό απολογητικό διάγγελμα προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από το επίδικο ζήτημα των υποκλοπών με μια επιχειρηματολογία, που υποτιμά την νοημοσύνη τους και προσβάλλει στοιχειώδεις κανόνες της κοινής λογικής. Οι Έλληνες πολίτες στις επόμενες εκλογές θα τιμωρήσουν τους αλαζόνες περιφρονητές του πλήθους, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρέα του και τότε το σκάνδαλο των υποκλοπών θα φωτισθεί πλήρως μετά την “Πολιτική Αλλαγή”, δηλαδή μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Η δημοκρατία στην πατρίδα μας δεν κινείται στο σκοτάδι, δεν αποπροσανατολίζεται, και δεν εκβιάζεται, γιατί στηρίζεται στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο