αναζήτηση

Αν ο διαγωνισμός είναι στημένος, να πάρουν πίσω τις άδειες από τους καναλάρχες

Για τη φίμωση των ΜΜΕ στην Ελλάδα και τις διώξεις δικαστικών μίλησε ο δικηγόρος του Δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γιάννης Μαντζουράνης στον αέρα της εκπομπής +News.

«Η χώρα μας υποβαθμίζεται όσον αφορά την προστασία της ελευθερίας του τύπου», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης για να προσθέσει πως είναι πρωτοφανής η διαχείριση της υπόθεσης Novartis στη χώρα μας. Έφερε ως παράδειγμα της διαχείριση της υπόθεσης στην Αμερική, όπου η εταιρία κατέβαλε ένα τεράστιο ποσό για αποζημίωση και επεσήμανε το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει ακόμη αγωγή.

«Η υπόθεση του Βαξεβάνη θα σκάσει στο τέλος σαν μια φούσκα» τόνισε, σημειώνοντας πως βάσει των γνώσεων του ο γνωστός δημοσιογράφος θα δικαιωθεί.

Σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, είπε πως «αν είχε στηθεί ο διαγωνισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήραν όλες τις άδειες οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας τότε αυτό δεν στέκει σε καμία λογική».

Για τον διαγωνισμό εξήγησε πως βρέθηκε μόνο ένα ατόπημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτό ήταν ότι «δεν έπρεπε να είχε διενεργηθεί από το υπουργείο αλλά από το Ε.Σ.Ρ.»

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο