αναζήτηση

Βάναυση παραβίαση του δεδικασμένου

«Βάναυση παραβίαση του δεδικασμένου» - Διώκουν την Ελένη Τουλουπάκη αν και έχει απαλλαγεί – Είναι τουλάχιστον περίεργο αν όχι και ύποπτο - Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν κάνουν τέτοια λάθη.

«Βάναυση παραβίαση του δεδικασμένου» – Διώκουν την Ελένη Τουλουπάκη αν και έχει απαλλαγεί – Είναι τουλάχιστον περίεργο αν όχι και ύποπτο – Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν κάνουν τέτοια λάθη.

Δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη στο Documento:

Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι με το με αρ. 25/2022 αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου κατ’ άρθρο 86 του συντάγματος η Ελ. Τουλουπάκη, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Καταπολέμησης Διαφθοράς, και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης έχουν απαλλαγεί για όλα όσα ψευδή και συκοφαντικά έχει καταθέσει σε βάρος τους ο Ν. Μανιαδάκης για τις δήθεν διαρροές στοιχείων από τη δικογραφία Novartis στο Documento, μολονότι έχει αποδειχθεί στην ανάκριση ότι βασικός πληροφοριοδότης του Documento είναι ο κ. Μανιαδάκης.

Με αυτά τα δεδομένα η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των τριών προαναφερθέντων εισαγγελέων στο δικαστήριο του Πειραιά αποτελεί όχι απλώς και μόνο ολοφάνερη δικαστική πλάνη, αλλά βάναυση παραβίαση του δεδικασμένου, που παρήγαγε το πρόσφατο ως άνω αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου.

Είναι τουλάχιστον περίεργο αν όχι και ύποπτο να διαφεύγει της προσοχής των αρμόδιων εισαγγελέων και ανακριτή η ισχύς του δεδικασμένου και της αρχής «ne bis in idem», που διδάσκονται οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής.

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Documento: https://bit.ly/3CAaPlA

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο