αναζήτηση

Le Monde: Στην Ελλάδα διώκεται μια εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη στη Le Monde: «Στόχος της δίωξης της Ελένης Τουλουπάκη είναι στο μέλλον να μην τολμήσουν να επιτεθούν στους λεγόμενους «άθικτους», δηλαδή στους ισχυρούς του πολιτικού και οικονομικού κόσμου».

Δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη στη Le Monde: «Στόχος της δίωξης της Ελένης Τουλουπάκη είναι στο μέλλον να μην τολμήσουν να επιτεθούν στους λεγόμενους «άθικτους», δηλαδή στους ισχυρούς του πολιτικού και οικονομικού κόσμου».

Υπό τον τίτλο «Στην Ελλάδα, μία εισαγγελέας κατά της διαφθοράς δικάζεται» η γαλλική εφημερίδα Le Monde προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του σκανδάλου Novartis

Στην πρωτοφανή δίωξη της πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και το χρονικό της δικαστικής της διαμάχης για το σκάνδαλο της Novartis καθώς και η διαταραχή που προκάλεσε στο πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας, αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Στην προσπάθεια του ρεπορτάζ να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης επισημαίνεται πως η υπόθεση ξεκίνησε από έρευνα του FBI. Σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία παραδέχθηκε τις δωροδοκίες ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπήρξε καμία καταδίκη, αντίθετα η εισαγγελέας Διαφθοράς βρέθηκε να δικάζεται για «κατάχρηση εξουσίας».

«Ήξερα ότι αντιμετώπιζα μια πολύ μεγάλη διαφθορά, αλλά η πραγματικότητα ήταν πέρα από τη φαντασία μου» δήλωσε στην εφημερίδα η πρώην εισαγγελέας στην εφημερίδα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Γιάννης Μαντζουράνης, δήλωσε ότι στόχος της δίωξης της Ελένης Τουλουπάκη είναι «στο μέλλον να μην τολμήσουν να επιτεθούν στους λεγόμενους «άθικτους», δηλαδή στους ισχυρούς του πολιτικού και οικονομικού κόσμου».

Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις αναλυτή της ελληνικής πολιτικής ζωής, ο οποίος όμως προτίμησε να μείνει ανώνυμος.

«Όλοι φοβούνται να τοποθετηθούν σε αυτή την υπόθεση από φόβο μήπως δεχθούν επίθεση από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό είναι ανησυχητικό για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», δήλωσε ο αναλυτής.

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης, υπογράμμισε στην εφημερίδα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων σε άλλα σκάνδαλα που συνδέονται με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: https://bit.ly/3RtsSQH

Το άρθρο της Le Monde : https://bit.ly/3Rsyo69

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο