αναζήτηση

Σας ζητώ να αποκαταστήσετε με την απόφασή σας το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης (Ηχητικό από την Αγόρευση)

Την αποκατάσταση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης που επλήγη εξαιτίας της σκευωρίας, που όπως είπε, στήθηκε σε βάρος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ζήτησε κατά την αγόρευσή του στο ειδικό δικαστήριο ο συνήγορός της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης.

Η Δικαιοσύνη στους δικαστές, η πολιτική στους πολιτικούς, η ενημέρωση στους δημοσιογράφους και η αλήθεια σε ΟΛΟΥΣ!

Την αποκατάσταση του κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης που επλήγη εξαιτίας της σκευωρίας, που όπως είπε, στήθηκε σε βάρος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ζήτησε κατά την αγόρευσή του στο ειδικό δικαστήριο ο συνήγορός της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης. Ο Γ. Μαντζουράνης, ζήτησε ακόμη, από τους δικαστές να ξαναδώσουν τη θεσμική ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι εισαγγελείς και δικαστές, σημειώνοντας ότι, η περιπέτεια της Ελένης Τουλουπάκη, είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο: να λειτουργήσει δηλαδή παραδειγματικά προς όποιον στο μέλλον θα τολμούσε να πράξει το καθήκον του. «Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος, που σήμερα ελλοχεύει πλέον στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς κι όχι βέβαια όσα ακούστηκαν από επίσημα χείλη σε αυτή εδώ την αίθουσα περί άλλου είδους φόβου» υπογράμμισε.

Στο τέλος, ο Γ. Μαντζουράνης συνήγορος υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, κάλεσε τους ανώτατους δικαστές που δικάζουν την υπόθεση:

«Τέλος σας ζητώ να γκρεμίσετε οριστικά και την τελευταία εντύπωση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από το ίδιο ή παρόμοιο σύμπλεγμα συμφερόντων, που οδήγησε τα πράγματα ενώπιόν σας, στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στην συστηματική και φρενήρη προπαγανδιστική αναπαραγωγή εντυπώσεων, συκοφαντιών και ψευδολογιών.

Θέσετε αμετάκλητα τα πρόσωπα και πράγματα στη σωστή θέση τους.

Η Δικαιοσύνη στους δικαστές, η πολιτική στους πολιτικούς, η ενημέρωση στους δημοσιογράφους και η αλήθεια σε ΟΛΟΥΣ!»


Ακούστε ολόκληρη την Αγόρευση του του Γ. Μαντζουράνη στο Ειδικό Δικαστήριο

Γιάννης Μαντζουράνης · Ολόκληρη η Αγόρευση του Γ. Μαντζουράνη Συνηγόρου Υπεράσπισης Ε. Τουλουπάκη, στο Ειδικό δικαστήριο

Διαβάστε τον επίλογο της Αγόρευσης του Γ. Μαντζουράνη στο Ειδικό Δικαστήριο

Αξιότιμοι κ. Δικαστές και κ. Εισαγγελέα, ενώπιόν σας έφτασε το απομεινάρι της αληθινής και μοναδικής σκευωρίας. Αυτής που στήθηκε από ένα ολόκληρο σύστημα με τη βοήθεια πρόθυμων εισαγγελικών λειτουργών και στόχο είχε όχι μόνο την κ. Τουλουπάκη αλλά και πλήθος άλλων έντιμων συναδέλφων, που υπηρέτησαν την κρίσιμη περίοδο σε θέσεις κλειδιά με αποκλειστικό σκοπό να δοθεί η ψευδής εντύπωση ότι όλοι τους εκείνη της περίοδο δρούσαν κατά παραγγελία της τότε πολιτικής ηγεσίας έχοντας προδώσει τον όρκο μας . Ήδη το βούλευμα, δυνάμει του οποίου δικάζετε, έχει δώσει τις δέουσες απαντήσεις στις άθλιες και συνάμα απίθανες κατηγορίες, που αφορούσαν όχι μόνο την υπόθεση Νοβάρτις αλλά και την υπόθεση Μιωνή, στην οποία επίσης έγινε προσπάθεια να εμπλακούν εισαγγελικοί λειτουργοί ευτυχώς χωρίς επιτυχία.

Επί 3 έτη βουλευτές, υπουργοί, ακόμη και ο πρωθυπουργός, δημοσιογράφοι αλλά και οι ελάχιστοι μάρτυρες εισαγγελικοί λειτουργοί που στήριξαν τις κατηγορίες, ουρλιάζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στα ΜΜΕ ότι στους κόλπους της δικαιοσύνης δρούσε παραδικαστικό κύκλωμα αποκαλώντας ακόμη και από βήματος της Βουλής τόσο την κ. Τουλουπάκη όσο και συναδέλφους της εγκληματική οργάνωση.

Δεν σας ζητώ την αθώωση της Τουλουπάκη, γιατί είναι πεποίθησή μου ότι η αθωότητα ή ενοχή ενός προσώπου υπάρχει πέρα από την τυπική επικύρωσή της από μία δικαστική απόφαση, βρίσκεται στη συνείδηση της ίδιας της Τουλουπάκη και των Ελλήνων πολιτών.

Σας ζητώ να αποκαταστήσετε με την απόφασή σας το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης που με αυτή τη διαδικασία επλήγη, εύχομαι όχι ανεπανόρθωτα, αφού για πρώτη φορά φορείς της εκτελεστικής εξουσίας κατέθεσαν μηνύσεις και άσκησαν ποινικές διώξεις κατά δικαστών, αξιοποιώντας κατά ανοίκειο, ανέντιμο και στρεβλό τρόπο μία κοινοβουλευτική διαδικασία. Ήτοι η εκτελεστική εξουσία δια της νομοθετικής, που ήλεγχε απολύτως, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου φορείς της δικαστικής εξουσίας μόνο και μόνο, γιατί τόλμησαν να τους ελέγξουν. Πρόκειται κατά την άποψή μου για μείζον ζήτημα λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού παραβιάσθηκε κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Σας ζητώ με την απόφασή σας να ξαναδώσετε την θεσμική ασφάλεια, που έχουν ανάγκη οι εισαγγελείς και δικαστές. Γιατί η περιπέτεια της κ. Τουλουπάκη, είχε αυτό ακριβώς το στόχο, να λειτουργήσει παραδειγματικά σε όποιον στο μέλλον θα τολμούσε ανεξάρτητα και με θάρρος να πράξει το καθήκον του. Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος, που σήμερα ελλοχεύει πλέον στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς κι όχι βέβαια όσα ακούστηκαν από επίσημα χείλη σε αυτή εδώ την αίθουσα περί άλλου είδους φόβου.

Η απόφασή σας, ως φυσική συνέχεια του απαλλακτικού σκέλους του Βουλεύματος του Ανωτάτου Ειδικού Συμβουλίου, θα είναι το θεσμικό ανάχωμα προκειμένου οι δικαστές και εισαγγελείς να μη χρειάζεται να είναι ήρωες αλλά απλά να μπορούν να σέβονται τον όρκο τους και να εφαρμόζουν τους νόμους.

Τέλος σας ζητώ να γκρεμίσετε οριστικά και την τελευταία εντύπωση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από το ίδιο ή παρόμοιο σύμπλεγμα συμφερόντων, που οδήγησε τα πράγματα ενώπιόν σας, στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στην συστηματική και φρενήρη προπαγανδιστική αναπαραγωγή εντυπώσεων, συκοφαντιών και ψευδολογιών.

Θέσετε αμετάκλητα τα πρόσωπα και πράγματα στη σωστή θέση τους. Η Δικαιοσύνη στους δικαστές, η πολιτική στους πολιτικούς, η ενημέρωση στους δημοσιογράφους και η αλήθεια σε ΟΛΟΥΣ!

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο