αναζήτηση

Γιάννης Μαντζουράνης: Του το χρωστάμε αναδρομικά (Δείτε το βίντεο)

Με ένα νέο βίντεο που ανήρτησε στα Social Media ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης, αναδεικνύει τη σκαιά εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ένα νέο βίντεο που ανήρτησε στα Social Media ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης, αναδεικνύει τη σκαιά εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα ωμά ψέματα του πρωθυπουργού και των υπουργών του για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αποτελούν μια από τις πιο ακραίες μορφές πολιτικού κυνισμού και αδιάντροπης περιφρόνησης εκατομμυρίων συνταξιούχων, που βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής να εξαφανίζονται με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο βίντεο παρουσιάζονται 4 δηλώσεις. Μια του Κυριάκου Μητσοτάκη, δυο του Στέλιου Πέτσα και μια του Χρήστου Σταϊκούρα, μέσα σε διάστημα δυο ετών. Δηλαδή όσο χρόνο διαρκεί και η αρπαγή των αναδρομικών χρημάτων εκατομμυρίων συνταξιούχων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στις 29 Ιουλίου 2020 δεσμεύτηκε ότι: «η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται».

Λίγο νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου 2020, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωνε για τους συνταξιούχους, που διεκδικούσαν τα αναδρομικά τους, τα ακόλουθα: «να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές, δεν χρειάζεται να τρέχουν σε δικηγόρους».

Ο Στέλιος Πέτσας, όμως, στις 30 Ιουνίου 2022 με ύφος χιλίων καρδιναλίων και απύθμενο θράσος απευθύνει κοινότυπες νομικές νουθεσίες σε δυο εκατομμύρια συνταξιούχους, που μένουν εκτός αναδρομικών με ευθύνη της κυβέρνησης: «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται μεταξύ των διαδίκων. Αν είχατε προσφύγει εσείς θα μπορούσατε να δικαιωθείτε».

Και η αναίσχυντη εξαπάτηση των συνταξιούχων για τα αναδρομικά αποκορυφώνεταιμε την προκλητική παραδοχή του υπουργού Οικονομίας, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ανερυθρίαστα αναρωτιέται: «εμείς είπαμε ότι θα επιστραφούν τα αναδρομικά;».

Δείτε το βίντεο! Βάλτε ήχο!

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο