αναζήτηση

Γ. Μαντζουράνης: Τέλος στον εφιάλτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπάρχει γνώση και εμπειρία για να γίνει ο σφυγμός της κοινωνίας ο παλμός της Κυβέρνησης της Αλλαγής.

“Τα τέσσερα εφιαλτικά χρόνια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη τελειώνουν”, τονίζει ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθηνών σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο iEidiseis.gr.

Πρόκειται για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που απέτυχε να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Οδήγησε την Ελλάδα σε σειρά αρνητικών ρεκόρ, αφού είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης σε ακρίβεια, ανισότητες, θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και στον πάτο της Ευρώπης σχετικά με μισθούς,εργασιακά δικαιώματα και ελευθερία του Τύπου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο εμπνευστής και ηθικός αυτουργός του σκανδάλου των υποκλοπών, που είναι συνώνυμο με τον «βιασμό» της Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός νοσηρού και άκρως επικίνδυνου παρακράτους.

Για τους προαναφερθέντες λόγους αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην πολιτική ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η βαρύτητατων πολιτικών «εγκλημάτων», που έχει διαπράξει το καθεστώς Μητσοτάκη προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκλογική αναμέτρηση την 21-5-2023.

Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να αντικαταστήσουν το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη, όχι με ένα «υποκατάστατο», αλλά με μιακυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με εμβληματικό στόχο και σύνθημα «Δικαιοσύνη Παντού».

Μετά την απαλλαγή της πατρίδας μαςαπό τον βραχνά των μνημονίων στην τετραετία 2015-2019, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική για Δίκαιη Αλλαγή και να υλοποιήσει ένα σχέδιο μέτρων, που θα βγάλει τους Έλληνες από την οικονομική και κοινωνική απελπισία στην οποία περιήλθαν εξαιτίας των πολιτικών του καθεστώτος Μητσοτάκη, αλλά παράλληλα και να καλλιεργήσει μια νέα κουλτούρα συγκλίσεων μεταξύ των δημοκρατικών προοδευτικών κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές για να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τις αντιλαϊκές επιλογές της απερχόμενης κυβέρνησης, θα εξαλείψει τις αυταρχικές πρακτικές του καθεστώτος Μητσοτάκη και θα μετουσιώσει σε πράξη τις αγωνίες και ανάγκες των Ελλήνων.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την επομένη του σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, είναι ενδεικτική των σαρωτικών φιλολαϊκών μέτρων, που θα ακολουθήσουν μετά την:

  • α) Ακύρωση όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο της Λούκας Κατσέλη.
  • β) μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα, ακόμα σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς μείωση του ΕΦΚ.
  • γ) κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Σημειωτέον ότι απλή αναλογική δεν σημαίνει χαλαρή ψήφος, αλλά ψήφος – απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα ποιες δυνάμεις θα κυβερνήσουν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Το διακύβευμα είναι κρίσιμο και συνάμα απλό. Θα κυβερνήσουν οι «Πάτσηδες», ο αυταρχισμός και η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους από μια οικογένεια, που κυβερνά κατ’ επάγγελμα, ή θα κυβερνήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου με στόχο την κοινωνικοοικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη, πλην όμως πρέπει να είναι ηχηρή ώστε να σταλεί σαφές μήνυμα «αποχώρησης» στις δυνάμεις της αντίδρασης, του αυταρχισμού και του νεοφιλελευθερισμού, αλλά ταυτόχρονα και εντολή εγρήγορσης, στοχοπροσήλωσης και συστράτευσης στις δυνάμεις της προόδου για μια Ελλάδα με «Δικαιοσύνη Παντού».

Υπάρχει γνώση και εμπειρία για να γίνει ο σφυγμός της κοινωνίας ο παλμός της Κυβέρνησης της Αλλαγής.

Αναδημοσιεύσεις:

Συνεντεύξεις

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο