αναζήτηση

Άρειος Πάγος ως Telemarketing

 1. Εφόσον “η αδιαντροπιά είναι η τόλμη αισχρών λόγων και έργων  που αδιαφορεί αν αποκτήσει κακό όνομα ή κατηγορηθεί… “, ο τελευταίος άθλος του Προέδρου του Αρείου Πάγου πληροί όλα τα κριτήρια αυτού του ορισμού, που απαντάται στους “Χαρακτήρες” του Θεόφραστου.
  Και αυτό, γιατί με έργα διεπράχθη και με λόγους ομολογείται δικαστικό πραξικόπημα με βαρύτατες συνέπειες τόσο για τους συμβασιούχους όσο και για το κύρος του Αρείου Πάγου, που εμφανίζεται να λειτουργεί ως τηλεαγορά ή Eurovision.
 2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα γεγονότα ομιλούν “αφ’ εαυτών”. Τον Μάρτιο του 2004 ο Κ. Καραμανλής αλίευσε τις ψήφους 250.000 συμβασιούχων με δόλωμα την μονιμοποίηση στο Δημόσιο.
  Μετεκλογικώς ο Π. Παυλόπουλος εκλήθη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, δηλαδή να αποκλείσει το μέγιστο αριθμό συμβασιούχων από την πρόσληψη στο Δημόσιο, ενώ ταυτοχρόνως να περισώσει το – με βεβαιότητα πληττόμενο – κύρος του Πρωθυπουργού με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος, που δικαίως χαρακτηρίσθηκε νομικό εξάμβλωμα.
  Τελικώς η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και κατέληξε στον Άρειο Πάγο, όπου συνέβησαν τα εξής ασύλληπτα:
  α) Την 22-6-2006 εκδίδεται η 18/2006 Απόφαση της Ολομέλειας του Α.Π., η οποία ομοφώνως δικαίωσε τους συμβασιούχους.
  β) Την 11-6-2007 εκδίδεται η 19 και 20/2007 Απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου με μικρή πλειοψηφία (28 υπέρ και 22 κατά) απορρίπτονται τα αιτήματα των συμβασιούχων.
  γ) 16 Αρεοπαγίτες και μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος και τρεις Αντιπρόεδροι του Α.Π. το μεν Ιούνιο του 2006 έκριναν υπέρ των συμβασιούχων, το δε Ιούνιο του 2007 αποφασίζουν τα ακριβώς αντίθετα, αφού μάλιστα ένας αντιπρόεδρος του Α.Π. και δύο αρεοπαγίτες ψηφίζουν τηλεφωνικώς.
  δ) Μετά την αποκάλυψη της δια τηλεφώνου ψηφοφορίας εκδίδεται ανακοίνωση του Προέδρου του Α.Π., όπου με ανατριχιαστική ωμότητα ομολογείται η τηλεφωνική ψηφοφορία τριών δικαστών μετά το πέρας της διάσκεψης της Ολομέλειας του Α.Π., η οποία μάλιστα με περισσή θρασύτητα εμφανίζεται ως “πάγια τακτική στις διασκέψεις του Αρείου Πάγου”, που δήθεν είναι σύμφωνη με την 411/2006 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τηλεδιασκέψεις δικαστών.
 3. Οι προεκτεθείσες καινοφανείς μεθοδεύσεις συνθέτουν μια κακόγουστη αναπαράσταση της περιφοράς του επιταφίου των συμβασιούχων, όπου στη διαδρομή επισυμβαίνουν τα εξής:
  α) Διαπράττονται τα εγκλήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος, αφού με δόλο αναληθώς βεβαιώνεται ότι στην επίμαχη διάσκεψη συμμετείχαν οι τρεις απόντες και τηλεφωνικώς ψηφίσαντες αρεοπαγίτες, υπήρχε νόμιμη σύνθεση του Δικαστηρίου καθώς και ετηρήθη η σειρά ψηφοφορίας από το νεώτερο μέχρι το αρχαιότερο μέλος του Δικαστηρίου.
  β) Παραβιάζονται οι διατάξεις του Κ.Πολ.Δ., που ρυθμίζουν τον τρόπο διάσκεψης και ψηφοφορίας, επιτάσσουν τη φυσική παρουσία όλων των μελών του δικαστηρίου στη διάσκεψη έτσι ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή στον οργανωμένο διάλογο με ανταλλαγή επιχειρημάτων προς διαμόρφωση της κρίσης καθενός πριν την ψηφοφορία.
  γ) Μεταβάλλονται ριζικώς απόψεις 16 δικαστών, των οποίων η ηλικία και πείρα δεν δικαιολογεί ευκαμψία μπαλαρίνας.
  δ) Εξηγείται η κυβερνητική κάλυψη του κ. Ρ. Κεδίκογλου στο ζήτημα του ανεξήγητου πλουτισμού του νεαρού υιού του, αφού προφανώς η αρχή της δίκαιης ανταπόδοσης είναι σύμφυτη με τη σεμνότητα και ταπεινότητα της Κυβέρνησης. Πάντα αμείβονται οι αγρευτές τηλεψήφων.
 4. Με ετούτα και με τα άλλα καμώματα του Αρχιδικαστή και των “συν αυτώ και περί αυτόν” απαξιώνεται το δικαστικό λειτούργημα και δικαιολογούνται όσοι ισχυρίζονται ότι “την Ελληνική Δικαιοσύνη εμπιστεύονται μόνον όσοι δεν την γνωρίζουν”.
  Και ο μεν Ρ. Κεδίκογλου αγρόν ηγόρασε …. στη Σύρο, όπου και θα απολαύσει την παχυλή σύνταξη του από την 1-7-2007, οι νομικοί όμως οφείλουν να αντιδράσουν, εάν δεν θέλουν η Δικαιοσύνη να μετατραπεί “σε ένα λίγο ως πολύ νοθευμένο εμπόρευμα, το οποίο το Κράτος πωλεί στους πολίτες ως αντιστάθμισμα για την υποταγή, τους φόρους και τις προσωπικές υπηρεσίες, που του προσφέρουν “, κατά τα λεγόμενα του Α. Μπηρς.
  Υπάρχει τρόπος: οι ανεξάρτητοι δικαστές, οι μαχόμενοι δικηγόροι και οι ενεργοί πολίτες γνωρίζουν ότι ουδείς μπορεί να σκαρφαλώσει στην πλάτη σου, εάν δεν σκύψεις.

Αναδημοσιεύσεις:

Αρθρογραφία/Δημοσιεύσεις

Η αρθρογραφία και οι δημοσιεύσεις του Γιάννη Μαντζουράνη ανά κατηγορία ενδιαφέροντος.